Belemmerende patronen

Relatieproblemen zien er meestal uit als zich steeds vaker herhalende ruzies, die verlopen volgens een vast, min of meer voorspelbaar patroon. Deze ruzies kunnen beginnen om iets kleins, zoals om een vuilniszak die niet op tijd buiten is gezet. Daaronder gaan vaak onuitgesproken verwachtingen, behoeftes en/of angsten schuil. Wanneer dit soort ruzies zo vaak voorkomen dat ze de relatie min of meer overnemen, kunnen ze de veilige liefdevolle verbinding die er is, de basis van je relatie, aan het wankelen brengen. En dan lukt het vaak niet goed meer om met je partner in gesprek te komen over de dingen waar het werkelijk om draait.

Pijnplekken in de relatie

Aan de hand van de relatieproblemen waar jullie voor komen, brengen we allereerst de belemmerende patronen in kaart waarin jullie relatie verstrikt is geraakt. Wanneer jullie je bewust zijn geworden van deze belemmerende patronen en hoe die zich in het dagelijks leven voordoen, kunnen jullie die gaan herkennen en doorbreken. En zo komt de weg vrij om de onderliggende pijnplekken, verwachtingen, behoeftes en angsten te gaan onderzoeken. En om te bepalen wat elk van beide partners graag anders zou willen in de relatie en hoe jullie dit samen kunnen bewerkstelligen.

Een kleine waarschuwing is hierbij op zijn plaats: bij elkaar blijven en de relatie verbeteren hoeft niet altijd het doel of het resultaat te zijn van relatietherapie. Soms kunnen de beperkingen van een relatie tijdens de gesprekken pijnlijk duidelijk worden. In dat geval kijken we samen hoe jullie het beste verder kunnen gaan.

Hoe kan ik me aanmelden?

Je kunt je uitsluitend telefonisch aanmelden, bij voorkeur tijdens het telefonisch spreekuur. In een kort telefoongesprek van ongeveer 15 minuten vraag ik naar je klachten en je hulpvraag en op basis daarvan schat ik in of ik je verder kan helpen of niet.