Voor wie?

Als psychotherapeut heb ik me gespecialiseerd in traumabehandeling, zowel als het gaat om klachten na een eenmalige nare gebeurtenis zoals een verkeersongeval, een geweldsincident of een verkrachting. als klachten die veroorzaakt zijn door seksueel misbruik of mishandeling in de jeugd. Tevens heb ik tevens affiniteit met aan trauma gerelateerde klachten na zwangerschap en bevalling en met het behandelen van geboortepatronen bij volwassenen.

Heb je andere dan aan trauma gerelateerde klachten en zou je toch graag bij mij in behandeling willen? Voel je vrij om contact met me op te nemen!

Behandelvormen

Doorgaans werk ik met EMDR en schematherapie. Ik ben EMDR practitioner Europe en senior schematherapeut. Ook geef ik relatietherapie, namelijk EFT. Voor leertherapie maak ik ook gebruik van een modern psycho-analytisch kader.

Groeien

Psychotherapie, in welke vorm dan ook, betekent altijd groeien. Maar groeien gaat niet altijd pijnloos en traumaverwerking kan veel van je vragen. Om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken sluit ik zoveel mogelijk aan bij waar jij bent en zoeken we samen een behandelvorm en werkwijze die optimaal is voor jou en jouw levenssituatie.

Eigen wijsheid

Ik geloof dat jouw beste kompas van binnen zit. Psychische klachten zie ik als verstoringen van dat kompas. Ik help je om de aard van die verstoringen in kaart te brengen en om ze op te ruimen, zodat je meer ruimte gaat ervaren om authentieker en meer voluit te kunnen leven. Hierbij breng jij jouw deskundigheid in over jezelf, jouw dagelijks leven en jouw levensgeschiedenis en ik mijn deskundigheid over psychotherapie.

Natuur en creativiteit

Tijdens de therapie werk ik regelmatig buiten in de natuur en ook met creatieve opdrachten. Mijn ervaring met beiden is dat ze therapie lichter en speelser kunnen maken en dat ze je eigen wijsheid en creativiteit ondersteunen.

Kosten en vergoeding

Als BIG-geregistreerd psychotherapeut breng ik de door de NZa vastgestelde tarieven voor een psychotherapeut in rekening. Omdat ik geen contracten heb met zorgverzekeraars breng ik de kosten bij jou zelf in rekening. Wanneer de behandeling valt onder de verzekerde zorg kun je de factuur vervolgens bij je zorgverzekering indienen.