Eigen wijsheid en je eigen weg gaan

Er zijn geen twee mensen hetzelfde. Letterlijk. Jij bent hier met jouw eigen, unieke pakketje aan eigenschappen. Jij neemt de wereld op jouw unieke manier waar. Ik geloof dat die uniciteit ook betekent dat iedereen zijn eigen kompas van binnen met zich meedraagt. Noem het je intuitie. Jouw innerlijk kompas stuurt jou naar de activiteiten die jou helpen om tot bloei te komen, naar die activiteiten die voor jou het leven waardevol maken. Als je het opmerkt. En er gehoor aan durft te geven. Want in deze tijd ligt het levenstempo hoog, soms heel hoog en verwachten we veel, soms heel veel, van onszelf en van het leven.

Verder is er voortdurend een enorme stroom aan informatie beschikbaar via internet. Waardoor je kompas van binnen ondergesneeuwd en/of verstoord kan raken. Dat kun je merken door het gevoel op de automatische piloot te leven. Of door een gevoel van voortdurende haast, waardoor je niet meer geniet van wat je doet. Of aan een knagend gevoel dat je niet voluit leeft, terwijl je eigenlijk alles, of in elk geval meer dan genoeg in je leven hebt van wat je voor jezelf wenst.

De life coachings trajecten bied ik aan om je te ondersteunen om (weer) voluit te gaan leven en om je leven richting te (leren) geven van binnenuit, om jouw hele eigen, unieke weg te kunnen gaan en de plek in te nemen die voor jou bedoeld is.

Voluit leven: Love of Life

Voluit leven is zoveel mogelijk en bewust aanwezig zijn bij alles wat je doet en wat er is in je dagelijks leven. Zo kun je het leven en alles wat er in jou leeft ten volle ervaren. Het is je keuzes maken vanuit liefde en vertrouwen in plaats vanuit angst en een behoefte aan controle. Of het nu gaat om iets kleins en alledaags of om iets groots. Zodat het leven jou kan dragen en verrassen. Een vriendelijke, bemoedigende en liefdevolle houding naar jezelf, anderen en de wereld helpt je daarbij. Het geeft je een liefdevolle basis in jezelf.

Inner Magic: haal meer uit jezelf!

Een Inner Magic traject is voor iedereen die knellende kaders en normen los(ser) wil laten en zijn of haar leven (meer) van binnenuit vorm wil geven. Zodat je de plek kunt innemen die voor jou bedoeld is en tot bloei kunt komen. Door middel van creatieve opdrachten spreek je je eigen creativiteit aan, ga je op zoek naar eigen antwoorden en kun je ongekende delen van jezelf ontdekken of uitnodigen.

Martha Graham

'There is a vitality, a life force, an energy, a quickening, that is translated through you into action, and because there is only one of you in all time, this expression is unique. And if you block it, it will never exist through any other medium and will be lost.'

Waarom trajecten?

Om te zorgen dat je voor psychotherapie kiest als je voelt dat je meer nodig hebt dan deze trajecten.
Om jou vooraf zorgvuldig na te laten denken over de timing en het tempo van het coachingstraject en alleen te starten als je voelt dat je ervoor wilt gaan.
Om jou te stimuleren om vanaf het eerste moment aan de slag te gaan met het (praktisch) toepassen van je ervaringen uit de coaching in jouw dagelijks leven.
Omdat ik geloof dat het inzetten van een (kleine) koerswijziging voldoende is om vervolgens zelf verder te komen aan de hand van de vaardigheden en principes die je in de trajecten leert.